maanantai 15. heinäkuuta 2013

Keikka-arvio, Kukkila, ravintola Raja-tupa 13.07.2013

Pitkästä, hyvin pitkästä aikaa, oli mahdollista nähdä kansainvälistäkin kuuuluisuutta niittänyt The Johanna Tukiainen Show livenä lavalla. Tukiainen Show on nykyään sangen harvinainen tapahtuma, se saattaa siirtyä tai jopa peruuntua  suurille tähdille ominaisten väärinkäsitysten  ja sairaustapauksien johdosta. Varsinkin kun Suomi valitettavasti on kansainvälisille tähdille hyvinkin marginaalinen kohdemaa. Mutta lauantaina 13.07. ravintola Raja-Tuvassa Kukkilassa Lahden ja Vääksyn välissä vihdoin koko koneisto oli saatu paikalle ja show saattoi alkaa. Koska olemme hyvin vahvasti kuluttajien asialla, seuraavassa keikka-arvion kyseisestä keikasta.

Heti alkuun hyvät uutiset; showhun oleellisesti kuuluvia tanssityttöjä oli paikalla itse päätähden lisäksi peräti kaksi. Ja kuten jo edellä mainittu, koko ryhmä saapui paikalle. Kaiken lisäksi tytöt näyttivät olevan melkein selvinpäin. Ja siinä se hyvät uutiset sitten olivatkin.

Itse show, kenties siitä johtuen, että Johanna rantautui ryhmineen jo kolmannen kerran kyseiseen ravintolaan, ei kauheasti näyttänyt paikalle saapunutta, noin 40-50 henkeä kiinnostavan. Varsinkin kun se koostui aivan samoista elementeistä kun aikaisemmat showt samassa ravintolassa. Lisänä tällä kertaa oli uudet, "kuuluisan ruotsalaisen" lauluntekijän rustaamat "hitit", jotka ei kuitenkaan pudonneet yleisöön yhtään sen paremmin kuin vaikkapa shown aloitusbiisinä kuultu Hei Johanna. Tilaisuus lässähtikin melkoisen nopeasti, ihmismuuri lavan edessä katosi ja julhakansa keskittyi mitä pidemmälle keikka eteni, enemmän ja enemmän baarin antimiin ja lauantai-illan perinteiseen pariutumisriittiin.

Lavaesiintyminen oli tämänkertaiselta ryhmältä jäykähköä. Johanna apuna toimineet tanssitytöt eivät selvästikään tienneet mitä heidän piti tehdä ja/tai mitä heiltä odotettiin, ja niinpä biisien välit menivätkin kuiskutteluun lavan nurkassa siitä, mikä on seuraava biisi ja minkälainen "koreografia" siihen kuuluu. Useissa kappaleissa tämä "koreografia" käsittikin sitten vain epämääräistä heilumista ja huojimista musiikin tahtiin. Ongelma shown rakentamisessa tuntuukin olevan se, että esiintyvä ryhmä kootaan liian myöhään, eikä yhteisiä treenejä ole alla ensimmäistäkään. Shown yhtenä valopilkkuna täytyy tosin mainita mukaan raahatut valoverhot, joiden käyttöä voisi tulevaisuudessa jopa suunnitella hieman. Näin niistä voisi saada jopa ihan näyttävän numeron muuten aika ala-arvoiseen showhun.

Päätähden, Johanna Tukiaisen, esiintyminen oli vanhan kertausta. Sing backinä esitetyt biisit eivät toimineet puhtaasti siksi, että Tukiainen ei osaa laulaa. Ja kun siirryttiin kokonaan play backiin, ongelmaksi muodostui esiintyminen. Se, että "laulaja", joka siis aukoo vaan suutaan, marssii edestakaisin lavalla, ei ole showta, eikä varsinkaan "eroottista" showta, jota suurin osa yleisöstä oli tullut katsomaan. Lisäksi täytyy hämmästellä kiertueorganisaation turvajärjestelyjä, vähän väliä lavalle pompsahti joku yleisöstä, vaikka esim. Tukiainen on julkisuudessa kertonut palkanneensa siviiliasuisia turvamiehiä, jotka vaihtuvat jatkuvasti, ettei suuri yleisö tunnista heitä. Nyt ei herroja ainakaan näkynyt mailla eikä halmeilla.   

Kokonaisuudessaan keikka oli siis perus-Tukiaista, huonoa tanssia, vielä huonompaa laulua ja ennalta-arvattavaa koreografiaa. Lippujen hinta, 15 euroa, oli huimasti yläkanttiin ottaen huomioon sen, että The Johanna Tukiainen Show on nähty tässä ravintolassa jo useasti. Niinpä yleisömäärä oli pettymys ravintoloitsijalle, jonka mukaan paikalle oli vaivautunut maksimissaan 50 henkeä. Sikäli mikäli Tukiaisten sisarukset haluavat vielä elättää itsensä keikkailemalla, olisi ensiarvoisen tärkeää panostaa esiintymiseen, lopettaa ohareiden teko ja todellakin tarjota yleisön rahoille vastinetta. Muuten neitosten on pakko keksiä jotain uusia rahalähteitä.

(kirjoituksen on kirjoittanut toimittaja, joka työkseen kirjoittaa konserttiarvioita maamme suurimpiin lehtiin. Hän oli paikalla ravintola Raja-Tuvassa kesälomamatkallaan. Saimme häneltä ylläolevan keikka-arvion olutpalkalla.) 

   




7 kommenttia:

  1. tämähän on täyttä herjausta ja kunnianloukkausta! JOhannan mukaan ravintolat myyvät kuin häkä ja tekevät myyntiennätyksiä JOhannan keikkojen aikana, yleisö on haltioissaan ja keikat menevät AINA loistavasti!
    kirjoittaja lienee joku toppahaalarinen polkkatukkabrunette tai sitten mies, jota harmittaa panna aina samaa naista.

    Kyllä tästä vähintään kunnianloukkaussyyte ja 6v vankeutta napsahtaa!

    VastaaPoista
  2. Tota.. En ole Johannan fani, mutta tuota yllä olevaa tekstiä ei todellakaan ole kirjoittanut kukaan toimittajanammattia työkseen tekevä henkilö.

    VastaaPoista
  3. Yhdyn edelliseen kommentoijaan. Jos tämän raapustuksen on todellakin laatinut "toimittaja, joka työkseen kirjoittaa konserttiarvioita maamme suurimpiin lehtiin" niin kyllä maamme suurimpien lehtien taso on melkolailla laskenut.

    Tuksu on perseestä, mutta tuolla Hymyn näätäpalstallakin näkee huomattavasti parempia kirjoituksia.

    Heikinheimo kääntyy haudassaan.

    VastaaPoista
  4. Ehkäpä kirjoittaja oli nostanut palkkansa, eli ne oluet, ennenkuin alkoi kirjoittamaan? Eihän tämän nyt niin haudanvakavaa tarvitse olla.....

    VastaaPoista
  5. Kyllä tämä arviona oli ihan ammattitasoinen, jos joku kommentoijista sellaisia on sattunut lehdistä lukemaan. Sarkasmi kohdilaan. Piste.

    VastaaPoista
  6. Mitäs näihin puututaan? Eikös tämä blogi ole parasta lukemista! Minä odotan uuttatekstiä jatkuvsti!

    VastaaPoista
  7. Raja-Tupa hmmm.... karmea räkälä Lahen laitamilla... klamyyri on tosta todella kaukana,,, en kyllä ite tohon luolaan menis esiintymään mistään hinnasta... enkä kyllä sinne itseäni raahais ketään katsomaankaan... lahtelaisena sen paikan maineen tunnen ja sanon Miamin tyyliin nou tänk juu sille...

    VastaaPoista