maanantai 13. toukokuuta 2013

Totuutta ja tehtävää

Tutkimusaineistomme lempileikki on totuutta ja tehtävää. Tätähän samaista leikkiähän leikittiin mm. Johannan kotona Tukholmassa vappuna jopa isä-Tukiaisen kanssa. Leikitäänpä mekin siis! Seuraavassa on keräilty vähän sieltä sun täältä kaikenlaisia lausahduksia, tulevaisuuden suunnitelmia ja lupauksia - ja koska joudumme olosuhteiden pakosta leikkimään keskenämme, kirjoitamme myös totuuden ja lopuksi tehtävän. Koska kysymyksessä on leikki, unohdetaan kaikki lähteiden mainitsemiset ja muut ikävät asiat. Nyt vaan leikitään! Kivaa, eikö totta?

VÄITE: "Kristinuskon mukaan totuus tekee vapaaksi. Arto ei tähän usko, mutta minä uskon ihan täysin" (Johanna Tukiainen, Suoraa Tuksua/Seiska 13.05.2012)

TOTUUS: Juu, uskot juuri siihen totuuteen, joka sattuu sinulle sopimaan. Kuten tulet huomamaan myöhemmin tästä kirjoituksesta, kaikki "totuus" ei sinulle sovi, vaan väännät  sen juuri sellaiseksi kun itse haluat. 

TEHTÄVÄ: Lopeta valehtelu ja ota vastuu mokistasi.




VÄITE: "Joku laittoi tyrmäystippoja mun juomaan Kaaarinan keikalla, heräsin seuraavana pvänä yltäpäältä mustelmissa, eli mut oli siis pahoinpitely" (Johanna Tukiainen, FB 13.05.2013)



                                                                 


             

                                                  
TOTUUS: Ei, kukaan ei laittanut yhtään mitään mihinkään juomaan. Kun käyttää sekaisin kaikkea päihdyttävää, siitä vaan menee sekaisin. Luulisi sinunkin jo noilla vuosilla sen tietävän.Kuva vasemmalla on otettu poistuessasi glamourtyyliin keikkapaikalta.  Oikeanpuolinen kuva puolestaan osoittaa sen, että mustelmia ei näy, eli sinua ei myöskään pahoinpidelty! Hallussamme on myös videomateriaalia, joka todistaa väitteesi vääräksi.

TEHTÄVÄ: Lopeta juominen ja valehtelu. Ota vastuu mokistasi.  



VÄITE: " Menin keikalle, mutta minua ei päästetty lavalle. Pyysimme monesti päästä, mutta meitä ei päästetty.  Mulle jätettiin kaikki palkat maksamatta." (eri lähteet, Johanna Tukiainen 13.05.)

TOTUUS: Menit keikalle, kun tapahtuman järjestäjä Apo Coskum teidän Jollaksesta haki. Muutoin tämänkin keikan kanssa olisi käynyt niinkuin vappukeikan ja käräjiien kanssa, eli et olisi vaan ilmestynyt paikalle. Lavalle ette päässeet, koska olitte Julian kanssa niin sekaisin. Coskum kertoo, että "se (Johanna) oli vaan niin kännissä, ja sisko myös. Koirat olivat selvinpäin kyllä." Ja mistä hyvästä olisi palkka pitänyt maksaa? Jos vaikkapa maalari jättää sovitun seinän maalaamatta, ei sekään saa palkkaa. 

TEHTÄVÄ: Lopeta juominen ja valehtelu. Ota vastuu mokistasi.



ITE: "Jäin Kaarinaan, jossa tapasin rikkaita miehiä. Jäimme uimaan paljuun. Miehet ostivat kalleinta samppanjaa.  Sitten menimme veneilemään ja miehet pitivät meistä hyvää huolta." (Johanna Tukiainen, Iltamakasiini 12.05.2013) 

TOTUUS: Nämä "rikkaat" miehet olivat hädintuskin täysi-ikäisiä, kuten yllä oikealla olevasta kuvasta näkyy. Silti täysi rispekti kavereille, hyvin vedetty! Sampanja, jota joit oli olutta, siideriä ja kirkkaita. Koirasi, joita et kuuleman mukaan vie keikoille kuin pakottavassa hädässä, juoksentelivat ja paskoivat ympäri isäntäsi kämppää. Niistä on muuten tehty eläinsuojeluilmoitus. Lisäksi olit myymässä koiriasi kahdesta oluttuopista.  "Rikkailla miehillä" oli pienoisia ongelmia selvittää tilanne, kun heidän vanhempansa tulivat seuraavana aamuna kotiin. 

TEHTÄVÄ: Lopeta juominen ja valehtelu, Ota vastuu teoistasi.


Nyt olemme päässeet leikissämme hyvin alkuun. Jätetäänpä tuo Kaarinan katastrofi nyt rauhaan, ja tutkaillaan hieman mitä siskokset ovat aiemmin lausuneet. Leikki jatkuu siis samalla tavalla; väite-totuus-tehtävä.  Pakko, ihan pakko, on kuitenkin lisätä vielä Johanna Tukiaisen FB päivitys 08.05.2013: "Kaikki tänään kaarinaan, suurin sisko show mikä meillä on koskaan ollut!!! Paikalla huippu esiintyjiä ja mahtavat bileet!!!!"  No sisko show (on muuten yhdys sana) ainakin oli suuri ja bileet mahtavat! Kun vaan muistaisi niistä jotakin.


VÄITE: "Biisimme ovat upeita, ei millään pahalla Suomi, mutta ette olisi pystyneet samaan." (Julia Tukiainen, FB 03.05.2013) 

TOTUUS: Kaksi uutta biisiä ovat olleet Seiskan sivuilla kuunneltavissa jo hetkisen. Lisäksi ne on mahdollista löytää myös You Tubesta pienen etsinnän jälkeen. Ne eivät ole millään tasolla upeita, sävellykset ovat molemmissa peruskauraa, taustat melkoista sotkua ja laulu (tietyistä syistä) miksattu niin taakse, ettei siitä (onneksi) saa selvää. Suomesta olisi löytynyt yhdellä puhelinsoitolla useitakin  säveltäjiä/tuottajia, jotka olisivat tehneet parempaa jälkeä. Jopa silloin, kun artisteina on kaksi täydellistä amatööriä. Kaiken lisäksi "tunnettu ruotsalainen ammattilaulaja" on katkaissut välinsä teihin.

 TEHTÄVÄ: Lopeta pilvilinnailu. Astu takaisin maanpinnalle ja todellisuuteen. Ei teitä kumminkaan enää kukaan usko.



VÄITE: Piti kyllä, mutta sain ruokamyrkytyksen eilisistä ostereista ja simpukoista. (Johanna Tukainen FB 07.05. kaverin kyselyyn, että eikö sulla pitänyt olla se oikeudenistunto)

TOTUUS: Et halunnut oikeuteen. Sinulla ei ollut mitään ruokamyrkytystä, et ainakaan maininnut siitä mitään kun tapasit kaverisi Arlandan lentokentällä. Hänelle kerroit myöhästyneesi usealta (?) lennolta. Jos sinulla olisi ollut ruokamyrkytys, olisit aivan varmasti antanut ravintola Hotellet:n tiedot juristillesi, joka olisi haastanut ravintolan oikeuteen. Todennäköisesti kysymyksessä olisi ollut "niin törkeä teko, että poliisien mukaan se menee oikeuteen eikä siinä ole sovittelun mahdollisuutta". Aivan niinkuin useimmissa sinun haasteissasi. 

        Kuvassa menestyvä yritysjohtaja Ruotsista, jolla on karismaa ja valtaa, mutta on niin itsekeskeisen,  että asioiden pitää mennä kuten hän haluaa. Hän tarjoaa myös pilaantuneita ostereita ja simpukoita.  

 
TEHTÄVÄ: Ota vastuu teoistasi. Se oikeudenkäynti ei häviä mihinkään vaikka kuinka piilottelisit.  



VÄITE: (Johannasta) oot itseäasi 10 vuotta nuoremman näköinen ja ihan älyttömän kaunis, kyllähän sä tiedät sen itsekin  (Julia FB 03.05.)  Johanna Tukiainen todellakin OSAA LAULAA,
nyt se on Ruotsissakin todistettu ja meille on myyty keikkaa tännekin! Plus että Johanna on niiiiin KAUNIS, tää ruotsalaine perhe kutsuu Johannaa enkeliksi! (Julia FB 29.04.)

TOTUUS:  Kauneus on katsojan silmissä, joten ei kommentia tuohon asiaan. Johanna ei todellakaan ole itseään 10 vuotta nuoremman näköinen, ei meikillä eikä varsinkaan ilman. Laulutaidosta sen verran, että juu, kyllähän Johanna jotenkin osaa laulaa, mutta niin osaavat tuossa meidän naapurikapakan karaokessa Maire ja Helmikin. Kumpikaan rouvista ei vaan uneksi maailman  valloittamisesta tai edes keikoista. Teille ei ole myyty Ruotsiin ainottakaan keikkaa, ei ainakaan tyhjyyttään kolisevan keikkakalenterin mukaan. Ruotsin -keikat kuulunevat samaan sarjaan kuin ne keikat, joita Tauski ja Tauskin manageri teille myy. Eli mielikuvistuskeikkoihin.

TEHTÄVÄ:  Julia, lopeta sekakäyttö, muista piikkittää itseäsi diapetes nro 1:n (heh) takia ja kanna vastuusi mokistasi. 


Mutta kun nyt on aikansa leikitty, on paikka vakavoitua. Sairaudet, ja varsinkin mielenterveyteen liittyvät sairaudet, eivät ole leikinasia. Kukaan ei varmaankaan halua heitellä perättömiä diagnooseja kenellekkään toista leimatakseen. Paitsi Johanna Artolle. Tukiaisen diagnoosin mukaan, jota hän jaksaa toistaa julkisuudessa toistuvasti, Artolla on vähintäänkin narsistinen persoonallisuushäiriö. Aivan kuten monella Johannan aikaisemmallakin poikaystävällä on ollut. Otimme siis asiaksemme tutkia hieman, mitä merkkejä kyseisessä sairaudessa on. 

Suomen Mielenterveysliitton mukaan narsistiselle mielenterveyshäiriölle ovat ominaisia laaja-alaiset suuruuskuvitelmat, ihailun tarve ja empatian puute. Se on psykiatrinen diagnoosi, joka määritellään vähintään viidellä seuraavista oirekriteereistä:

- suuret käsitykset itsestään eli liioittelee saavutuksiaan
("olen tavannut sen-ja-sen kuuluisuuden, silloin kun asuin Miamissa, olen Seiskan seuratuin bloggaaja jne)
 
- keskittyy mielikuviin rajattomasta menestyksestä, voimasta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta
("olen kaunis, muodot omaava nainen, jollaista ihaillaan ulkomailla")
 
- uskoo olevansa niin ainutlaatuinen, että häntä voivat ymmärtää vain muut huomattavat henkilöt tai instituutio
(jokaisesta henkilöstä, jotka potilas on tavannut, muistetaan mainita aina ammatti, joka on lähes aina joko miljonääri tai vähintään menestyvä yritysjohtaja)
 
- vaatii korostunutta ihailua
(niin no......olen Suomen seksikkäin nainen)
 
oikeus erityiskohteluun
(Julia makasi Meilahdessa "ei missään ihan tavallisella osastolla vaan jollain ihan mielettömällä luxusosastolla")

-  muiden hyväksikäyttö
(mm. etelänmatkojen, drinkkien, hotelleiden, muiden matkojen maksatus muilla)

-  uskoo muiden kadehtivan häntä
(näädät, suomalaisten naisten kateus...)

-  ylimielisyys ja röyhkeys
(vaikka minkälainen moka tahansa olisi tullut tehtyä, vika ei koskaan ole itsessä. Syyllinen löytyy aina jostain muualta.)

We rest our case. Kuten varmasti huomasitte, Mielenterveysliitto edellyttää, että vähintään viisi noista edellä maintuista oirekriteereistä osuisi. Me saimme osumaan kaikki. Joka on hieman pelottavaa!



 

 





   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti