keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Verho laskeutuu

Paljon on taas vettä virrannut ihan missä tahansa joessa, ja paljon on viinaa virrannut Tukaisten siskosten kurkusta alas siitä, kun viimeksi päivitimme sivuja. Itse asiassa on tapahtunut jopa niin paljon, ettei liene edes tarpeen käydä kaikkia no show -keikkoja, varastettua omaisuutta ja/tai oikeusmurhia lävitse. Palstamme lukijat ovat niistä tietoisia aivan varmasti, jonka lisäksi innoittajamme ja suuri esikuvamme, Joe Pasko, on ansiokkaasti pitänyt lukijoita ajantasalla lähes uskomattomalla verbaali tykityksellään. Siitä iso hattu Joelle! Muutama juttu lienee kuitenkin syytä nostaa esille. Ne todistavat, että ilman suurta muutosta, verho laskeutuu Jollashovin asukkeiden edessä.

Missinmittoihin laihtunut sisko Julia Tukiainen on maannut nyt reilun viikon Meilahdessa. Kuten kaikki tietävät, Juliahan ei ole siellä missään ihan tavallisessa huoneessa, vaan jossain aivan mielettömässä luxushuoneessa, jossa on merinäköala ja uskomaton palvelu. Koska sairaalassa ei saa alkoholia kuin tietyissä poikkeustapauksissa, henkilökunta kantaa Julialle otsa hiessä tuoreita mansikoita ja Pommacia. Mikä siellä on maatessa, vaikka "rakastava sisko" ei ole kiireiltään ehtinyt Jullea moikkamaan kertaakaan. (lähde: sairaalalähde).

Julian tila oli sairaalaan tullessa vakava. Runsas alkoholinkäyttö yhdistettynä diapetes nro 1:seen (termin lähde: Johanna Tukiainen) estää sokerin vapautumisen maksasta sokkitilanteessa ja näin ollen estää myös elimistön omat korjaustoimenpiteet. Alkoholin käyttö onkin useimmiten syypää sokkikuolemiin. Epäselvä puhe, kiihtymystila, sekavuus ja tajunnan tason aleneminen voivat muistuttaa humalatilaa ja ne voidaan sekoittaa toisiinsa.(lähde: lääkärit).

No, Juliahan on kärsinyt edellä mainituista oireista jo pitkään, hänen "läsnäoloaan" on useissa eri yhteyksissä kuvailtu "hitaaksi", "poissaolevaksi",  jopa neitosen älykkyyttä on epäilty. Kaikki on vain seurausta diabeteksestä ja ylettömästä päihteiden väärinkäytöstä. Olemme saaneet tietoomme, että Julian sisuskalut alkavat olla siinä tilassa, että kovin montaa vastaavaa tapausta ne eivät enää kestä. Julialle on sairaalassa kerrottu suoraan, että  jos meno jatkuu samanlaisena, jokin tulevista känneistä/matkoista jää hyvin suurella todennäköisyydellä viimeiseksi. Varsinkin jos insuliini unohtuu niinkuin se nyt on usein tehnyt. (lähde: Meilahden sairaala). Sitä, että mitkä sisuskalut ovat olleet kovimmilla, ei meille kerrottu, koska emme ole lähiomaisia, mutta epäilemme vahvasti haimaa ja maksaa. Tässä yhteydessä muistutamme edesmenneestä Juice Leskisestä, joka kärsi, tosin huomattavasti lievemmin kuin Julia, samasta ongelmasta. Sitä paitsi mestari Leskisen ja Julia Tukiaisen mainitseminen samassa kirjoituksessa hävettää! Ja pahasti.

Sitten itse madameen, Johannaan. Kuten kaikille on jo varmasti selvää, Johanna ei enää kykene tekemään edes niitä vähiä keikkoja joita hänellä vielä toistaiseksi on. Kaikki alkoi Lahnabileistä, johon sisarukset käytiin hakemassa kotoaan, mutta kun olisi ollut showtime, esiintyjämme olivat sellaisessa tilassa, ettei lavalle kerta kaikkiaan ollut asiaa. Siitä huolimatta Tauskin pitäisi maksaa esiintymispalkkio, ja vähän äkkiä sittenkin. 18.05. glamourshow oli buukattu Prisman henkilökunnan bileisiin, josta sieltäkään ei ole sovittua keikkapalkkiota Johannan tilille kuulunut. Näissä bileissä oli ensinnäkin se ongelma, että keikkapalkkio olisi haluttu käteisellä heti keikan jälkeen. Tähän ei Hok-Elanto luonnollisesti voinut suostua. Toinen ongelma taasen oli itse show, joka paikallaolleiden mukaan oli täysin luokaton ja vieläpä sovittua huomattavasti lyhyempi. Niinpä tilaaja on yrittänyt neuvotella esiintyjän kanssa hinnan alennuksesta, mutta ei ole saanut tätä kiinni. Kaiken päälle Johannalla oli sovittu keikkka Kauhavalla 08.06., jonka Johanna omien sanojensa mukaan "peruutti", koska ei ollut saanut maksuja edellä mainituista keikoista. Tukiaisen peruutus tarkoittaa suomeksi sitä, ettei hän vain ilmestynyt keikkapaikalle. Tästäkin keikasta Johanna tulee vaatimaan palkkionsa aivan varmasti. Ja ihan himppasen ihmetyttää se, että miksi hotelli Kauhava joutui "kärsimään" siitä, että glamourshow oli joko flopannut tai jäänyt esittämättä edellisillä keikoilla. 

Kaiken kurjuuden lisäksi myös siskoksia tähän asti viinassa ja huumeissa pitänyt Seiska alkaa vihdoin ja viimein nähdä totuuden ja on supistanut/pidättänyt osan Tukiaiselle maksamiaan palkkioita. Pääsyynä tähän on se, että sopimuksessa mainitun videoblogin päivittäminen on "kiireiden keskellä pikkuisen unohtunut" Johannalta. Niinpä Seiska joutuu pyörittämään sivuillaan yli vuoden vanhaa "Suoraa Tuksua" -videosarjaa.  Viimeinen pisara oli se, että Johanna oli rahapulassaan mennyt ja myynyt Seiskalta saamansa iPhonen (lähde: luotettava lähde Itä-Helsingistä), ja kaiken lisäksi yrittänyt naamioida puhelimen katoamisen joko hukkaamiseksi tai tapansa mukaan varkaudeksi. 

Ja nyt seuraa moralisointiosuus. Parasta mitä Johannalle (ja Julialle) nyt voisi tapahtua, olisi se, että Johanna teljettäisiin Hämeenlinnan naisvankilaan riittävän pitkäksi ajaksi. Näin Julian hyvin alkanut kuivuminen saisi jatkoa, eikä sisko olisi Ruska pullon kanssa sitä häritsemässä. Myös Johannalle itselleen vankilareissu tekisi hyvää ei pelkästään viinan/huumeiden käyttöön liittyen, vaan toivottavasti myös pään selvittämiseksi. Muistanette Seiskan edellisen alkoholismiin ajaneen yksilön, Matti Nykäsen, joka hänkin sai vankilassa elämänsä edes jonkinlaiseen kuntoon. Toki Matti edelleen välillä kiskaisee kunnon kännin, mutta viinan kanssa läträäminen ei ole enää 24/7 tyyppistä toimintaan kuten se Johannalla tällä hetkellä on. Matti hoitaa keikkansa ja muut velvoitteet, vaikka parisuhteet ovatkin menneet viime aikoina vituiksi. Siinä Johannalle tavoitetta.

Matti oppi vihdoin tunnustamaan tosiasiat. Kysymys kuuluukin nyt, että kykeneekö Johanna Tukiainen myöntämään itselleen sen, että hän EI ole kaikkien ihailema ja kadehtima glamourprinsessa. Kykeneekö Tukiainen myöntämään itselleen, että hänellä todellakin ON ongelmia viinan/huumeiden kanssa ja että raha-asiat ovat aivan hanurista. Ihan pikku hiven inhimillisyyttä, ihan pikku hiven tosiasioiden tunnustamista ja nöyrtymistä, voisi tehdä imagolle ihmeitä. Ja Johanna, kun tätä kuitenkin luet, niinkuin lähettämistäsi sähköposteista voimme todeta; tässä vanhempien herramiesten ohjeet ja neuvot:

- sinä et osaa laulaa - älä siis edes yritä
- tanssishow kaipaa kipeästi ihan oikeaa tanssia ja glamouria. Ennen kuin ne opit, älä    myy sitä niillä. Jos palkkaat tanssityttöjä, maksa heidän palkka.
- lopeta juominen ja huumeiden käyttö. Hae apua, jos se ei muuten onnistu
- lopeta valehtelu. Varsinkin asioissa, jotka on helppoja tarkistaa
- pidä kiinni sopimuksistasi.
- laihduta! Olit joskus oikeasti hyvännäköinen. Nyt olet pulimummo.
- mene vihanhallintakursseille. Et kertakaikkiaan vaan voi vetää turpaan jokaista, joka on eri mieltä kanssasi
- älä ota täytteitä/botoksia enää yhtään mihinkään. Vanhene, kuten me kaikki muutkin, arvokkaasti.
-  lopeta asioiden vääntely oikeudessa ja ota vastaan tuomiot, jotka sinulle määrätään. Olet nimittäin ansainnut ne, vähintäänkin.
- lopeta se Seiskan lokkeilu, kun saat elämäsi, showsi ja muut asiat kuntoon, pärjäät varmasti muutenkin. Elämäsi ei tule olemaan glamouria, mutta ei sitä ole ollut tähänkään asti. Ei vaikka kuinka väittäisit.
- unohda muutto jonnekin missä palmut heiluvat. Sinulle tulevat heilumaan korkeintaan  Hämeenlinnan joen varressa olevat koivut.
- hoida hankkimasi koirat. Tai luovu niistä. Ne eivät ole tehneet sinulle mitään pahaa, ja suotta joutuvat kärsimään "Jollashovin" menosta. Ainakin voisit opettaa ne sisäsiisteiksi.
- lopeta varasteleminen Jollaksen Siwasta. Seuraavalla kerralla sitä ei enää katsota läpi sormien.















1 kommentti:

  1. Voiko esittää sellaisen kommentin, että jos saisi tekstit vaalealla pohjalla tummalla tekstillä. Tykkään lukea näitä juttuja mutta riippumatta siitä, luenko läppäriltä vai iPadiltä niin alkaa silmissä viirata tuo musta pohja ja valkoinen teksti. Myös isäni Markku on samaa mieltä ja lukekaa JOhannan blogia, ääliöt!!1!

    VastaaPoista